• Dyra i Tronvik Gårdsbarnehage

  20/02/2012

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Dyra våre skal være en stor del av hverdagen til barna i denne barnehagen. Det har derfor vært viktig å anskaffe dyr som kan være til kos & hygge for alle, og som vi har ressurser og kapasitet til å ta oss av.

  Barna tar naturlig del i både foring & stell av våre to- og firbente venner. I den daglige kontakten lærer barna ansvar, tålmodighet og ikke minst å vise omsorg. Hver avdeling har ansvar for et av dyrehusene hver uke. Dermed får hver primærbarngruppe delta minst èn gang pr uke i foring og dyrestell.

  Vi i Tronvik Gårdsbarne-hage håper at de opplevelsene barna får i samspill med dyrene, vil gi de verdifulle erfaringer de kan ta med seg seinere i livet. Studier viser at barn som vokser opp med dyr, er flinkere til å uttrykke seg og har lettere for å få kontakt med andre enn barn i familier uten dyr. Barna tilpasser seg bedre sosialt, samt at de lærer seg å vise følelser som omsorg & kjærlighet.

  Å få erfaringer med dyr og naturen, gjør det lettere for barna å forstå hvor viktig naturen er for oss mennesker. Gjennom handling dannes holdninger. Når barna deltar i dyrestellet og andre aktiviteter i nært samspill med naturen, tilegner de seg gode vaner og holdninger. Barn som ferdes i naturen, og som får erfaringer med dyr, beholder sitt åpne sinn – noe de alltid vil ha nytte av. For barnets nysgjerrighet og lekelyst vil følge dem livet ut….

   

  Dyra vår er alltid glad i kos & selskap - kom gjerne innom for å hilse på!

 • Hønemor har fått kyllinger!

  19/03/2010

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  To nydelige kyllinger ble klekket i barnehagen 18 mars.

  En svart og en gul! Barna vil bestemme navn så det vil bli informert om senere så fort det er gjort!

 • Våre vakre små...

  16/09/2009

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  I september fikk barnehagen kaninunger.

  Nå har de vokst seg "store" og fine alle syv. De er tillitsfulle både med barn og voksne og ser ut til å trives veldig godt. Rundt midten av oktober vil de være klare for et nytt hjem. Kunne du tenke deg en? Ta kontakt med barnehagen.

  Er vi ikke søte her vi ligger?

 • Vi har fått høner!

  11/08/2009

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Vi ønsker hønene velkommen til Tronvik Gård!

  Fugleekspert Håkon Hattevik har hjulpet oss med å få syv høner til gården. De kom søndag 9 august og da var de ca fire uker gamle, så vi er spente på å se hvor mange høner og haner det er.... Håkon vil nok komme tilbake til oss for å gi tips og råd om stelle og kanskje også med en fasan eller to;)

  I løpet av sommeren har vi også fått kaninunger! En av Hilde sine kaniner fikk besøke "Trampe" før sommeren, og resultatet har nå kommet! 5 nydelige nøster løper nå fritt på gården. For å hindre videre formering er det nå satt igang storstilt kaninjakt sammen med barna. 

  Fangsten kan dere se i kaninburet, så ta en titt!

   

  Vi venter også spent på om, og eventuelt når, Rose  får kaninunger! Så følg med, følg med: her er det mye spennende som skjer!

   

   

   

Fotoalbumet