• 15/02/2018

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Kosthold i Tronvik Gårdsbarnehage:

  Barnehagen ønsker å fokusere på et sunt kosthold fordi vi mener det er viktig å gi gode holdninger allerede fra barnehagealder.  Barn i dag lever i et samfunn hvor tilgjengeligheten til søtsaker og usunn mat er veldig stor.

  Vi ønsker å tilby noe annet i barnehagen, og vil derfor blant annet servere mye frukt og grønt og oppfordre barna til å smake på nye og spennende råvarer. Vi så heldige å ha egen kjøkkenhage som gjør at barna kan være med i prosessen ”fra jord til bord”.

  Vi tror det vil pirre nysgjerrigheten til å prøve nye smaker. Vi er også opptatt av at barna skal være med å tilberede mat om det enten er på kjøkkenet, på bålet ute eller på tur.

  Vi ser derfor på matlaging som et fint pedagogisk opplegg i barnehagen.

  Barnehagen tilbyr alle måltider i barnehagen: det serveres frokost: havregrøt, havrgryn med melk eller brød/knekkbrød med godt pålegg, grønt og frukt. 

  Det serverer et varmt, godt og sunt måltid minst to ganger i uken. Vi vil også legge vekt på variasjon mellom grønnsaker, kjøtt og fisk.

  Veldig hyggelig hvis dere som foreldre har tid til å sitte litt og ta en kaffe/te sammen med oss!

  Bursdagsfeiring i barnehagen:

  Bursdager er en stor dag for alle barn, og i en barnehage med over 80 barn blir det mange som skal feires, - og feiret skal man selvfølgelig bli!

  Siden Tronvik gårdsbarnehage ønsker å fokusere på et sunt kosthold ønsker vi å ha et alternativ til den tradisjonelle feiringen i barnehager der foresatte ofte sender med kake hjemmefra.

  Da de aller fleste barn også feirer bursdagen sin hjemme med venner, synes vi det kan være der man gleder seg til kakene, og at det ikke blir en ”reprise” på feiringen fra barnehagen.

  Barnehagen vil derfor sørge for feiringene her hos oss,  slik at det ikke er nødvendig å ta med noe hjemmefra. Avdelingen barnet går på vil ha en spesiell samling for barnet på fødselsdagen sin, der barnet får sitte på ”bursdagsstolen” i midten med bursdagskrone som han/hun selv har vært med på å pynte.

  Barnehagen har en egen ”bursdagsfrosk” som har gjemt en liten gave som barnet får med hjem (feks. såpebobler!). Barnet er også med på å velge leker og aktiviteter. 

  I forbindelse med fruktmåltidet ved 14.00 tiden er barnet med på å ordne i stand til fruktfest!  Bursdagsbarnet får da et eget coctailglass som det selv fyller med mye deilig frukt. Under måltidet har også barnet et bordflagg ved sin plass!

  Vi håper og tror at dette blir bursdagsfeiringer som barnet kan glede seg til, og som gir det en følelse av å være EKSTRA i fokus den aktuelle dagen!        

  Så fremt man ikke skal invitere hele avdelingen til feiring ber vi om at bursdagsinvitasjoner blir delt ut privat og ikke i barnehagetiden.

  Barnehagen støtter "5 om dagen" - kampanjen fra opplysningskontoret for frukt og grønt. Dette betyr at vi skal:

  • Servere oppkuttet frukt og grønt som en del av måltidene hver dag.
  • Praktisere fruktfest når det er barnebursdag, se www.frukt.no/fruktfest.
  • Informere ansatte og foreldre om 5omdagen. Kosthold som tema på foreldremøter.
  • Rapportere på egne medlemssider på www.frukt.no/barnehage.  
  • E-læringskurs for alle ansatte. 

Fotoalbumet